FAQ

Påverkar Golfwraps slaglängden?

Flexen mätt i svängningar per minut

CPM står för ”cycles per minute”, vilket mäter frekvensen på skaftets svängningar. Vanligtvis ligger ett skaft på mellan 200 (låg frekvens) och 300 (hög frekvens) CPM, där den nedre delen av skalan visar på ett mjukare skaft och den övre delen av skalan ett styvare skaft.

Testresultat

Testet är utfört med en Mitchell Golf DigiFlex Frequency Meter hos Golf Uppsala City där vi mätt CPM:en för tre skaft av samma märke med A (Senior), R (Regular) samt S (Stiff) flex, med följande testresultat:

SkaftFlexCPMCPM (wrap)
Fujikura Ventus Red 5A227229
Fujikura Ventus Red 5R240242
Fujikura Ventus Red 5S257259

Slutsats

Ingen eller obetydlig påverkan på skaftets funktionalitet vad gäller CPM.

Vinylen som är specifikt framtagen för ändamålet är endast 0.14 mm tjock och extremt följsam vilket testet också visar.

Vad är en golfwrap?

En golfwrap är en designad och hundra procent svensktillverkad wrappingvinyl som är speciellt framtagen för att framför allt göra dina golfskaft riktigt snygga och unika men samtidigt skydda dem från fula slag och repor som skulle kunna påverka din golfklubbas andrahandsvärde och i vissa fall försämra din slagpåverkan om reporna på skaftet har blivit tillräckligt djupa.

Vilka typer av skaft kan man montera på och är vinylen svår att montera?

Golfwraps™ lämpar sig bäst för grafitskaft och släta stålskaft. Det är väldigt enkelt att montera våra vinyler och det tar ca 3-4 minuter. Se montagefilm!

Vilka storlekar finns det på Golfwraps™ vinyler?

Våra golfwraps™ är ”one size” och fungerar att montera på de flesta standardklubborna som finns på marknaden idag. Vinylen är 83 x 5,4(3,3) cm och har en tjocklek på 0.14mm.

Går golfwrappen att ta bort?

Om du vill byta motiv eller känner att vinylen gjort sitt är det inga bekymmer att ta bort den. Har du inte tvättat klubban ordentligt innan montering kan det finnas kvar rester av adhesive (klister) på klubban. Detta får du enklast bort med exempelvis Label Remover, eller liknande.

Kan man få egen design på sina golfwraps™ ?

Ja, självklart! Hela grejen med Golfwraps™ är ju att man ska ”reppa från tee”.

Vid beställning av minimum 10st vinyler kan vi tillverka er helt unika vinyl i egen design om så önskas. Vi printar efter egna framtagna printoriginal eller så hjälper vi er med att ta fram en snygg design. Printa din företagslogga, sponsorlogga, klubbmärke eller varför inte ditt namn på skaftet.

Kontakta oss här för offert om du önskar egendesignade golfwraps.

Kan man som golfshop eller annan typ av fysisk butik bli återförsäljare av Golfwraps?

Ja, vill du som driver exempelvis en golfshop sälja våra golfwraps kontaktar du oss via af@golfwraps.se så bokar vi in ett möte. Vid ett återförsäljningssamarbete så hjälper vi även till med att ta fram er unika golfwrap med klubbens/butikens logga på som ni sedan kan sälja till era kunder så de kan reppa just erat varumärke på golfbanan.